Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Digital media och stilguide

I digitala medier ingår exempelvis webbplatser, appar, sociala medier och film. Alla verksamheter inom Västra Götalandsregionen, förutom vissa undantag, har ett gemensamt gränssnitt, vilket i sin tur styrs av en så kallad stilguide.

Riktlinjer för webbplatser

Det ska tydligt framgå vilken verksamhet som är avsändare och att verksamheten är en del av Västra Götalandsregionen. Genom att använda Västra Götalandsregionens gemensamma publiceringsverktyg och de mallar som ingår där, efterlevs den visuella profilen samtidigt som det finns goda möjligheter för respektive verksamhet att forma sin egen webbplats.

Stilguiden

Västra Götalandsregionens stilguide kan enklast beskrivas som ett bibliotek av designkomponenter anpassade för skärm och digital kommunikation i allmänhet.

Modern webbdesign handlar om att använda sig av komponenter som anpassar sig responsivt, snarare än en färdig och fast layout. Detta med tanke på att det finns många olika skärmstorlekar och typer av enheter för att ta del av digital information.

Stilguiden är också kvalitetssäkrad för att följa relevanta standarder som exempelvis Webbriktlinjer.se.

Stilguiden finns på Github och där finns även instruktioner om hur stilguiden och dess komponenter är tänkta att användas.

Västra Götalandsregionens stilguide

UX-designer

Senast uppdaterad: 2016-12-30 08:36