Gästateljé i Detroit, USA

Västra Götalandsregionens kulturnämnd utlyser en gästateljévistelse i Detroit, USA. Stödets syfte att erbjuda kulturarbetare möjlighet till att under en tid arbeta och verka i nya spännande miljöer. Ansökan för 2024 är nu stängd.

Vem får söka stödet?

Alla yrkesverksamma konstnärer och konsthantverkare bosatta i Västra Götalandsregionen har möjlighet att söka gästateljévistelsen.

Ansökningsförfarande

Ansökan för 2024 är stängd. Sista dag att ansöka var den 22 december 2023. 

Skriv ett personligt brev som beskriver din konstnärliga verksamhet och motivering till val av plats, 4-6 bilder och CV. Max en A4. Mejla din ansökan till kultur@vgregion.se. 

Skriv "Gästateljé Detroit 2024" i ämnesraden. 

Behandling och beslut

Urval och beslut gällande gästateljévistelserna görs av en för ändamålet tillsatt expertjury på två personer med specialkompetenser inom konst, konsthantverk och relaterat. 

Redovisning

En kort rapport ska skickas in efter avslutad vistelse.

Specifikationer

Till stipendievistelsen ingår även flygresa Sverige/Detroit tur- och retur samt en månatlig stipendiesumma på 15.000 kronor. Summan utbetalas till stipendiaten en gång per månad, det vill säga totalt två gånger under vistelsen.

Om ateljén

Popps Packing är en konstnärsdriven gästateljé, projektplats och utställningsrum, beläget i Hamtramck, Detroit, Michigan. Popps Packing drivs av Faina Lerman och Graem Whyte, och erbjuder förutom ett kombinerat bostads- och studioutrymme, även ett digert program av utställningar, nationella och internationella samarbeten inom områden såsom konstnärliga/arkitektoniska interventioner i närområdet, nyskapande installationer med "funnet material" samt filosofiska nytolkningar av modernt stadsliv, konst och pågående processer.

Dan Fröberg

Regionutvecklare – Gästateljéer och stipendier

Telefonnummer

Tillgänglig mån-ons