Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Program Mötesplats Med(ie)vetenhet

På Mötesplats Med(ie)vetenhet kunde besökare ta del av workshops, samtal, lyssna på poddinspelning och se film. Vi skapade denna dynamiska MIK-mötesplats tillsammans med Lärarförbundet, Svensk biblioteksförening, UR, Statens medieråd samt Kommittén för nationell satsning på Medie- och informationskunnighet och det demokratiska samtalet.

Västra Götalandsregionen arrangerade ett femtiotal programpunkter där vi utforskade MIK i förhållande till bland annat spelutveckling, digital källkritik, medborgarservice, hållbar utveckling, integration, skapande skola och digitalisering av biliotek. 

Program för Mötesplats Med(ie)vetenhet

MIK-läktaren  På MIK-läktaren gavs föredrag, presentationer och intervjuer. 

MIK-poddar Från en poddstudio på Mötesplatsen kunde besökare lyssna på livesändningar som belyste olika perspektiv av MIK-frågor.

MIK-bion På MIK-bion hölls filmvisningar och filmpresentationer på Mötesplatsens egen biograf.

MIK-workshop Besökare fick delta i våra workshops där de fick prova på olika verktyg och bidra med sina kunskaper i olika forum.

Västra Götalandsregionens MIK-satsning 2019

Västra Götalandsregionen storsatsar i år på medie- och informationskunnighet, MIK. I september 2019 stod VGR värd för UNESCO Global MIL Feature Conference och ungdomskonferensen Youth Agenda Forum, tillsammans med Göteborgs Universitet och Svenska UNESCO-rådet. Vi var också huvudpartner för temat Med(ie)vetenhet under Bokmässan 2019, med bland annat ett omfattande program på Mötesplats Medievetenhet.

Läs mer om våra olika MIK-satsningar på vgregion.se/mik

Senast uppdaterad: 2019-09-30 11:52