Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kulturarbetare får kompetensutveckling som stöd under covid19

Publicerad:

Västra Götalandsregionen delar ut 100 utbildningsstipendier till konstnärer och kulturutövare på grund av förlorade arbetstillfällen under pandemin. Med ersättningen som stipendiet innebär kan stipendiaterna välja en eller flera av tre digitala kurser som kompetensutveckling. I höst öppnar kurserna för alla konstnärer och kulturutövare som vill ta del av dem kostnadsfritt utan stipendium.

Kulturakademin har på uppdrag av Västra Götalandsregionens kulturnämnd tagit fram tre kurser som kompetensutveckling till kulturutövare som förlorar inkomster och arbetstillfällen på grund av coronapandemin. Stipendierna om 17 000 kr vardera gäller som ersättning för att delta i en eller flera valfria kurser. Kulturnämnden beslutade om vilka som får stipendier den 17 juni. Stipendiaterna kontaktas inom kort av kulturnämnden. 

Kulturakademins kurser 

  • Marknadsföring, rörlig bild och livestreaming
  • Stresshantering och ledarskap
  • Strategiskt entreprenörskap

Läs mer om utlysningen (som är stängd nu): Utbildningsstipendier

Kurserna är konstartsövergripande och har utformats i samråd med centrumbildningar för fria utövare i Västra Götaland. Stipendiernas fördelning baseras på antalet medlemmar i respektive centrumbildning, och utlysningen var även öppen utanför medlemskretsen. Centrumbildningarna har tagit emot ansökningarna och nominerat stipendiater till kulturnämnden att besluta om. 

Stödpaket till kultur- och föreningsliv med anledning av covid-19

Det här är en del av Västra Götalandsregionens stödpaket till kultur- och föreningsliv med anledning av covid-19. Läs mer på www.vgregion.se/kulturcovid19


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2020-06-17 14:45