Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nytt samarbete mellan Västra Götalandsregionen och regionen Sibiu

Publicerad:

Västra Götalandsregionen har tecknat ett samarbetsavtal med den rumänska regionen Sibiu. Samarbetet omfattar en rad områden, bland annat rörlighet för personer inom kreativa näringar och hantverk och natur- och kulturarvsfrågor.

Samarbetsavtalet blev undertecknat under en ceremoni i Sibiu. Västra Götalandsregionens kulturnämnd har initierat samarbetet, där även Göteborgs universitet, Västarvet, Kultur i Väst och Turistrådet Västsverige ingår. Avtalet, som löper på obestämd tid, är undertecknat regionfullmäktiges ordförande Magnus Berntsson, kulturnämndens ordförande Conny Brännberg samt presidenten för Sibiuregionen Daniella Cîmpean.

Avtalet är ett steg på vägen att utveckla och stärka samarbetet mellan Sverige och Rumänien – även mellan lokala myndigheter, läroverk och andra institutioner och organisationer i Sibiu och Västra Götalandsregionen.

Läs mer om våra internationella samarbeten och utbyten här.

Om Sibiu

Sibiu är en region i Transsylvanien i centrala Rumänien med närmare en halv miljon invånare. Huvudorten med samma namn som regionen är en av Transsylvaniens största med nästan 150 000 invånare.

Publicerad: