Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Halvdagskonferens: Delaktighet som motkraft mot extremism

Publicerad:

Att motverka extremism har blivit till en av de största utmaningarna för europeiska demokratier idag. Frågan är komplicerad och kräver kunskap, kompetens och lämpliga metoder. Vi bjuder in dig till en inspirerande halvdagskonferens, där såväl erfarenheter av praktiskt arbete med temat som forskningsresultat kommer att presenteras och diskuteras. Konferensen arrangeras av Forskningsrådet för interkulturell dialog.

Torsdag den 24 oktober 2019 13:30 - 16:00. GTS Konferens & Festvåning, Göteborg.

Till anmälan i Regionkalendern

Program:

Kl. 13.30 Ett exempel med fungerande interculturalism från Mechelen, Belgien

Bart Somers, borgmästare, Mechelen, Belgien

I detta seminarium kommer Bart Somers, borgmästare i den belgiska staden Mechelen, att dela med sig av sitt framgångsrika arbete mot extremism. I sin föreläsning kommer han att dela med sig av berättelsen om staden Mechelen som lyckades ta vara på potentialen i invånarnas mångfald och göra den till en tillgång. Det är en berättelse om hur invånarnas delaktighet kan motverka extremism och skydda demokratin.

Kl. 14.15 I yttrandefrihetens gränsland; arbetssätt i mötet med elever som ger uttryck för extrema åsikter

Emma Arneback, docent i pedagogik vid Örebro universitet

Emma Arneback är docent i pedagogik vid Örebro universitet. Hon bedriver forskning om skolans värdegrundsuppdrag. Hon kommer att diskutera frågan om hur lärare i olika utbildningskontexter kan motverka rasism. Under föreläsningen presenteras olika arbetssätt som används av lärare när elever ger uttryck för extrema åsikter i skolan – och de möjligheter och utmaningar som lärare upplever i dessa möten.

15:30 Frågor och diskussioner

Rasoul Nejadmehr

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Publicerad: