Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Förlängt avtal om kultursamarbete med North East England

Publicerad:
John Mowbray, Co-chair North East Culture Partnership och kulturnämndens ordförande Conny Brännberg undertecknar avtalet. I Bakgrunden syns representanter från svenska ambassaden i London kulturrådet Pina Lundberg och kulturhandläggare Ann Nilsen.

Kulturnämnden har förlängt avtalet om kultursamarbete med North East England. Det är tredje gången som avtalet förlängts och liksom tidigare avtal löper det på tre år.

Kreativa näringar och digitalisering i fokus

Undertecknandet skedde vid ett möte i Sunderland där Västra Götaland representerades av bland annat kulturnämndens ordförande Conny Brännberg och kulturchef Katti Hoflin.
Liksom tidigare fokuserar samarbetet på att respektive regions kulturarbetare ska få såväl stimulans som kunskapsutbyte för att utveckla kulturen på hemmaplan. Den kreativa näringen och digitalisering pekas ut som nyckelområden i samarbetet samtidigt som avtalet pekar på vikten av att ungdomar engageras i utbytet för att utveckla deras engagemang i kulturlivet.

Ambition: Västsvensk trädgård i Gateshead 2019

Bland flera identifierade och föreslagna samarbetsprojekt finns en ambition är att hösten 2019 anlägga och inviga en västsvensk trädgård i en park i Gateshead liknande den engelska trädgård som förra året invigdes vid Jonsereds herrgård.

Publicerad: