Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Vävcentret 3.0

Under det senaste året har en stor del av Västra Götalands kulturliv fått ställa in och ställa om med anledning av pandemin. I den här serien vill vi lyfta några av dem som fick stöd för utvecklingsprojekt från Kulturnämnden inför 2020. Hur har de, trots omständigheterna, lyckats förverkliga sina idéer?

Ana-Karin Ciurana, Föreningen Internationellt Vävcenter Sjuhärad.

Vad är Vävcenter 3.0 för ett projekt?
– Projektet och vår förening har som mål att bevara och utveckla konsten och kunskapen om vävning i alla dess former. Vi tror att det är viktigt att ett immateriellt kulturarv som vävning förvaltas för kommande generationer.

På vilket sätt genomförde ni projektet trots pandemin?
– Under pandemin har fokus och energi lagts på att utrusta vår vävateljé, som vi fick nycklarna till i oktober 2020. Många vävstolar har sats upp, stora som små för att kunna ge fler möjlighet att jobba samtidigt.

Vilka projekt har ni på gång den närmsta framtiden?
– Projektet kommer att fortgå även i år. Just nu står många vävstolar tomma, men vi hoppas att de inom en snar framtid ska vara fyllda av olika projekt. Utöver våra kurser, workshops och utbildningar, så planerar vi för att erbjuda residens, då vår ateljé passande nog ligger mitt i textilriket.

Läs mer om Internationellt Vävcenter Sjuhärad


Senast uppdaterad: 2021-05-11 13:37