Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Trädgårdsresan

Kultur på avstånd – Trädgårdsresan: En västsvensk Yellow BookUnder det senaste året har en stor del av Västra Götalands kulturliv fått ställa in och ställa om med anledning av pandemin. I den här serien vill vi lyfta några av dem som fick stöd för utvecklingsprojekt från Kulturnämnden inför 2020. Hur har de, trots omständigheterna, lyckats förverkliga sina idéer?

Annica Samuelsson, verksamhetsansvarig för Trädgårdsresan:

Vad är Trädgårdsresan för ett projekt?
– Trädgårdsresan är en skattkarta över Västsveriges kulturlandskap, där du kan åka runt och ta del av inte mindre 85 olika trädgårdar i alla former och utföranden. På resan kan du träffa på allt från ros-specialister till magnolia-experter, få uppleva pampiga slottsparker och vackra botaniska trädgårdar eller handla dina egna växter och plantor, alla anpassade till vårt västsvenska klimat.

På vilket sätt genomförde ni projektet trots pandemin?
– Då många andra har haft svårt så har vi har förmånen att var i en bransch som trots allt har kunnat fortsätta blomstra och vårt besöksantal har till och med ökat med i genomsnitt 40%.

Vilka projekt har ni på gång den närmsta framtiden?
– Vi fortsätter jobba framåt med att utveckla vår verksamhet och ser fram emot många fler blomstrande år!

Läs mer på www.tradgardsresan.se


Senast uppdaterad: 2021-05-18 09:23