Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Popkollo arrangerade digitalt sommarkollo

Under det senaste året har en stor del av Västra Götalands kulturliv fått ställa in och ställa om med anledning av pandemin. I den här serien vill vi lyfta några av dem som fick stöd för utvecklingsprojekt från Kulturnämnden inför 2020. Hur har de, trots omständigheterna, lyckats förverkliga sina idéer? Popkollo Göteborg arrangerade sitt sommarkollo helt digitalt.

Jessica Nilsson på föreningen Popkollo Göteborg:
 
Vad är Popkollo Göteborg för ett projekt?
– Vi är en del av den rikstäckande organisationen Popkollo, som verkar för en jämställd musikscen. På Popkollo Göteborg arrangerar vi sommarläger som riktar sig till tjejer och transpersoner i åldrarna 10-18 år. Här får deltagarna spela i band, skriva egen musik och träffa aktörer inom branschen, men i första hans umgås med varandra och ha kul!
 
På vilket sätt genomförde ni projektet trots pandemin?
– Det var helt klart en utmaning, men vi lyckade för första gången göra ett helt digitalt kollo vilket blev en spännande resa som vi lärde oss mycket av!
 
Vilka projekt har ni på gång den närmsta framtiden?
– Nu står vi inför en ny kollosäsong och håller alla tummar för att vi ska kunna träffa alla våra fantastiska deltagare igen och kunna spela musik tillsammans! Men... vi kommer också att genomföra ett digitalt kollo även den här sommaren, med fokus på musikproduktion för alla att ta del av oavsett var man bor!
 
Läs mer på www.popkollo.se

Senast uppdaterad: 2021-12-06 15:03