Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Ornungastämman: Plan B

Under det senaste året har en stor del av Västra Götalands kulturliv fått ställa in och ställa om med anledning av pandemin. I den här serien vill vi lyfta några av dem som fick stöd för utvecklingsprojekt från Kulturnämnden inför 2020. Hur har de, trots omständigheterna, lyckats förverkliga sina idéer?

Jenny Gustafsson, Svältornas Fornminnesförening och Västergötlands Spelmansförbund, är initiativtagaren till Ornungastämman.

Vad är Ornungastämman för ett projekt?
– Ornungastämman är en spelmansstämma och folkmusikfestival som vi genomför andra helgen i augusti varje sommar.

På vilket sätt genomförde ni projektet trots pandemin?
– Istället för spelmansstämman, gjorde vi en mix av levande publik och streaming. Vi fokuserade på att göra ett smittsäkert utomhus-konsertprogram med Drive-In-konserter, konsert på taket av en bastuflotte i Ornungasjön och utanför äldreboenden, samtidigt som våra workshops och några utvalda konserter blev digitala.

Vilka projekt har ni på gång den närmsta framtiden?
– Vi kommer att genomföra Ornungastämman 2021 efter samma modell - en mix av levande publik och streaming där vi använder oss av naturen och de unika lokaler som finns i Ornunga.

Här kan du se glimtar från Ornungastämmans konserter och workshops 2020

Läs mer på www.ornungastamman.se


Senast uppdaterad: 2021-12-06 16:12