Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Konsert och motionär

Under det senaste året har en stor del av Västra Götalands kulturliv fått ställa in och ställa om med anledning av pandemin. I den här serien vill vi lyfta några av dem som fick stöd för utvecklingsprojekt från Kulturnämnden inför 2020. Hur har de, trots omständigheterna, lyckats förverkliga sina idéer? Först ut är projektet Konsert och motionär - Uttrycksfull och infallsrik musik presenterad av bara farten!

Mikael Forsman är initiativtagare i samarbete med Göteborg Artist Center. Vad var Konsert och motionär för ett projekt?
 
- Konsert och motionär är ett projekt som skapar platsnära evenemang med nyskapande inslag, gärna längs med exempelvis motionsslingor, gångvägar eller vandringsleder och där konsertupplevelserna blir hållplatser under promenaden eller joggingturen.
 
På vilket sätt genomförde ni projektet trots pandemin?
 
- Genom att vi minskade publikantalet och satte in flera extrakonserter, samtidigt som vi erbjöd live-streamade konserter på de platser där det var möjligt.
 
Vilka projekt har ni på gång den närmsta framtiden?
 
- Konsert och motionär fortsätter även i sommar och höst och det första som sker är musikvandringarna i samarbete med Kultur på Mauritzberg i juni månad! Senare blir det Rall – järnvägsnära nutida musik i samarbete med Konsthallen Lokstallet, Strömstad.
 

Senast uppdaterad: 2021-04-27 09:42