Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Filmfestival för mänskliga rättigheter

Under det senaste året har en stor del av Västra Götalands kulturliv fått ställa in och ställa om med anledning av pandemin. I den här serien vill vi lyfta några av dem som fick stöd för utvecklingsprojekt från Kulturnämnden inför 2020. Hur har de, trots omständigheterna, lyckats förverkliga sina idéer?

Karin Frennemo från MRF:
 
Vad är MRF-Filmfestival för mänskliga rättigheter för projekt?
- Vi är en festival som har fokus på skolungdomar och som äger rum på flera platser runt om i Västra Götalandsregionen. Efter våra filmer arrangerar vi samtal, där vi bjuder in exempelvis filmare, journalister, och forskare, samt experter på mänskliga rättigheter, som får svara på frågor och diskutera med publiken.
 
På vilket sätt genomförde ni projektet trots pandemin?
- Vi erbjöd en stor del av festivalen online, så att elever och deras lärare både kunde ta del av filmerna och medverka på digitala seminarium.
 
Vilka projekt har ni på gång den närmsta framtiden?
- Just nu planerar vi MRF 2021 för fullt och det kan hända att vi tar med oss en del erfarenheterna från 2020 och arrangera digitala visningar för de som annars inte har möjlighet att at del av festivalen!
 

Senast uppdaterad: 2021-06-01 09:19