Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Läsfrämjandestöd

Stödet syftar till att skapa nya samverkansformer för lokala läsfrämjande insatser. Detta ska bidra till att minska utbildningsklyftorna och därigenom vidga invånarnas möjligheter att delta i kulturlivet och i det offentliga samtalet.

Vem får söka stödet?

Stödet vänder sig till kommuner i Västra Götaland med högst 25 000 invånare.

Behandling och beslut

Maxbeloppet som kan sökas från regionen är 25 000 kronor per år. Förutsättningar för att få stöd är minst 50 % medfinansiering av projektets totala budget. Medfinansiering kan bestå av kostnader för personella och materiella resurser som i så fall ska styrkas i budget.

Kulturnämnden beslutar om medel i den årliga detaljbudgeten och kulturchefen verkställer inkomna ansökningar efter fastställda ansökningsdatum.  Ansökning görs via webbformulär i blocket nedan.

Redovisning

Redovisning ska vara koncernavdelning kultur tillhanda senast två månader efter att projektet avslutats.

Kommunikation

Projekt och verksamheter som får stöd från Västra Götalandsregionen ska i all sin kommunikation kring projektet eller verksamheten väl synligt markera stödet genom texten ”Med stöd från” samt Västra Götalandsregionens logotyp.

Mer information, logotyp och verktyg finns här

Ansökan

Du kan ansöka om Läsfrämjandestöd löpande. Beslut om tilldelning tas också löpande.

Till ansökan.


Senast uppdaterad: 2017-01-17 16:23