Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Digitalisering av samlingslokaler

Under 2022 har kulturnämnden möjlighet att stödja insatser som främjar ett utökat användande av digitala lösningar för att bidra till ett brett deltagande och ett robust kulturutbud i länet. I detta arbete ska kulturutbudet utanför de större städerna fortsatt vara i fokus.

Ett första led är möjligheten att söka stöd för att ansluta samlingslokaler till fibernät. Stödet täcker medfinansiering av anslutningsavgiften till fiberleverantör. I ett senare skede kan insatser som främjar digital delaktighet inom kulturlivet stödjas.

Ansökningar tas emot löpande under våren 2022. Ansök genom att fylla i blanketten och skicka till kultur@vgregion.se

Ansökningsblankett Digitalisering av samlingslokaler

Mottagare av stöd från Västra Götalandsregionens kulturnämnd förbinder sig att följa de allmänna villkoren.

Vem kan söka? Stöd för digitalisering av samlingslokaler kan sökas av juridiska personer med säte i Västra Götaland, i form av icke vinstdrivande organisationer. Privatpersoner kan inte söka.

Hur mycket kan vi söka? Maxbeloppet är 50 000 kronor och stödet täcker maximalt 80 % av omkostnaderna.

Hur redovisas stödet? Ekonomisk redovisning, underskriven av föreningens revisor, ska inkomma till koncernavdelning kultur senast sex månader efter besked om beviljat stöd. Fakturor bifogas redovisningen.


Senast uppdaterad: 2022-02-04 14:19