Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Vilniusregionen

Sedan slutet av 2014 har kulturnämnden i Västra Götaland ett samarbetsavtal med Litauiska regionen Vilnius.

De områden som identifierats som tänkbara utvecklingsområden är bland annat konsthantverk, barockkultur, historiska besöksmål, scenkonst, kulturarv, teater – särskilt riktat mot barn och unga samt ungdomars deltagande i kultur och idrott.

En rad aktiviteter har genomfört i form av matchmaking-aktiviteter som resulterat i att närmare ett 50-tal ungdomar från Vilniusområdet och Västra Götaland träffats för att utbyta erfarenheter och för att skapa inom musik, konst, foto och litteratur.
Körsamarbete har utvecklats mellan Skara och Herrljunga och kommuner i Vilniusregionen. Utställningar inom smides och konsthantverk har också genomförts samt ett antal konserter inom främst jazzgenren.

Avtalet löpte ut i slutet av 2017 men ambitionen från båda sidor är att det ska förnyas och förlängas under första halvan av 2018.


Senast uppdaterad: 2017-02-23 11:51