Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Utvecklingsplan 2025 för stadstrafiken i Borås

Södra Torget, knutpunkt för stadstrafiken i Borås

Borås Stad, Västra Götalandsregionen och Västtrafik har tagit fram en gemensam syn på utvecklingen av stadstrafiken i Borås. Borås samhällsutveckling behöver utgå från kollektivtrafikens förutsättningar för att förstärka resandeutvecklingen och nå målet om en hållbar stad.

Borås Stad, Västra Götalandsregionen och Västtrafik behöver därför vara överens om utvecklingen av stadstrafiken på längre sikt än dagens trafikplaner sträcker sig. 

För att nå målen om ökat resande och en ökad marknadsandel räcker det inte att antalet invånare i Borås ökar. Överflyttningen till kollektivtrafik behöver ökas. Vi vill göra kollektivtrafiken mer attraktiv, snarare än att försvåra för bil­trafiken. För att åstadkomma detta behöver kollektivtrafiken bli en integrerad och naturlig del av Borås stadsutveckling.

En viktig slutsats av detta arbete är att snitthastigheten i kollektivtrafiken behöver öka, genom att framkomligheten förbättras. Dessutom behöver stads­trafikens varumärke stärkas. Därmed kan vi göra det enkelt och attraktivt att välja bussen och på så sätt nå målen.

Utvecklingsplanen består av tre delar:

  • Planeringsunderlag
  • Förutsättningar och nulägesbeskrivning
  • Mål för kollektivtrafiken 2025 och strategier för att uppnå dessa mål. 

Leif Magnusson

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2019-05-20 10:39