Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Uppdrag och yrken

Vill du jobba med något meningsfullt? I Västra Götalandsregionen gör du just det. Vi är till för människorna som lever här – för tillgången till hälso- och sjukvård, kultur, kollektivtrafik och utvecklingen av ett hållbart samhälle. Det är ett stort och viktigt uppdrag.

För att klara vårt uppdrag behöver vi dig som brinner för att göra skillnad. Vi är Sveriges största arbetsgivare med ungefär 55 000 medarbetare inom flera hundratals yrken. Hos oss kan du jobba med många olika saker och på många olika platser.

Intervjuer med medarbetare som berättar om sina jobb

Vi driver 19 sjukhus, 100 vårdcentraler och 160 folktandvårdskliniker i egen regi. Vi driver även egna kulturverksamheter, bland annat Göteborgs symfoniker, Göteborgsoperan och Vitlycke museum. Vi äger Västtrafik som ser till att invånare och turister kan resa med tåg, buss, spårvagn och båt i Västra Götaland. Inom ansvarsområdet regional utveckling samverkar vi med invånare, företag, organisationer, kommuner och myndigheter för att göra Västra Götaland till ett bra område att bo, leva och jobba i.

Om Västra Götalandsregionen

I Västra Götalandsregionen finns fler än 200 olika yrken och ännu fler befattningar. Utifrån det breda samhällsuppdraget så täcker Västra Götalandsregionen in flera olika branscher – hälso- och sjukvård och tandvård, regional utveckling, fastigheter, service och förvaltning.

Hälso- och sjukvård och tandvård

Inom hälso- och sjukvården som är den största branschen, arbetar Västra Götalandsregionen med allt från primärvård, tandvård, länssjukvård och högspecialiserad sjukvård samt forskning och utveckling. De största yrkesgrupperna är sjuksköterska, barnmorska och undersköterska, tandläkare, tandsköterska och tandhygienist, arbetsterapeut och fysioterapeut, psykolog, läkare och biomedicinsk analytiker. Inom hälso- och sjukvården finns även andra yrkesgrupper som arbetar med service, medicinsk teknik, it, ekonomi, HR, kommunikation, juridik, ledningsarbete och verksamhetsutveckling. Är du intresserad av denna bransch så kan du söka jobb i följande verksamheter:

Regional utveckling

Inom regional utveckling som omfattar uppdrag inom kultur, miljö, utbildning, kollektivtrafik, turistnäring med flera finns många olika yrken, till exempel regionutvecklare, pedagoger, muséearbetare, orkestermusiker, korist, dansare och arkeologer. Här finns även yrkesgrupper som arbetar med service, hantverk, skrädderi, teknik, it, ekonomi, HR, kommunikation, ledningsarbete och verksamhetsutveckling. Är du intresserad av denna bransch så kan du söka jobb i följande verksamheter:

Fastigheter

Inom branschen fastigheter ansvarar VGR för byggnation, förvaltning och utveckling av de egna sjukhusen, folkhögskolorna, Göteborgs botaniska trädgård, museer, naturbruksskolor och Regionens hus i Göteborg. Exempel på vanliga yrken är projektledare, fastighetsförvaltare, teknisk förvaltare eller drifttekniker. Här finns även yrkesgrupper som arbetar med projekt, miljö, säkerhet, ekonomi, HR och kommunikation. Vill du arbeta i denna bransch så kan du söka jobb hos Västfastigheter.

Västfastigheter

Service och förvaltning

För att få kärnverksamheten att fungera behövs väl fungerande serviceverksamhet. Den omfattar allt från tvätteri och klädvård, lokalvård, transporter och logistik, patientmat och restaurangverksamhet, löneadministration, ekonomiadministration, it, projektledning och inköpsfunktion. Exempel på vanliga yrken är IT-projektledare, nätverkstekniker, kockar, måltidspersonal, ekonomibiträden, vaktmästare, applikationsspecialist, telefonist, ekonom, HR-konsult, kommunikatör och inköpare.

Är du intresserad av denna bransch så kan du söka jobb i följande verksamheter:

Respektive förvaltning har en HR-funktion som kan besvara personalfrågor.

Alla förvaltningar och bolag i Västra Götalandsregionen


Senast uppdaterad: 2022-03-18 14:37