Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Sofie Lindberg är sjuksköterska

– På Skaraborgs sjukhus är man inte bara en i mängden, här får man stöd och bra utbildning säger Sofie, som är nyutexaminerad sjuksköterska.

Efter att ha fått en bred inblick inom olika specialiteter på sjuksköterskeområdet hade nyutexaminerade Sofie inte svårt att välja sjukhus.

– Jag ville gärna specialisera mig på en kombination av akut- och barnsjukvård, och på SKA fick jag en egendesignad lyxutbildning direkt efter examen. Jag har fått en bred erfarenhet och det känns jättebra. Här finns också bra möjligheter att utvecklas vidare.

Under det kliniska basåret har Sofie fått arbeta på flera olika avdelningar. Det blev kirurgisk akutavdelning, barnmedicin, BUP, barnmottagning och neonatalavdelningen. När det är dags att välja fast avdelning blir det nog barnmedicin, tror Sofie.

– Jag känner mig mest hemma där, jag gillar att jobba med barn. Det går inte att stressa med dem, då kan allt låsa sig. Man måste slappna av och låta saker ta sin tid.


Senast uppdaterad: 2017-03-07 11:07