Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Camilla Molander är operationssjuksköterska

– Jag skulle önska att fler förstod vad vi gör. Det är inte alls bara att langa instrument, som man ofta får se på teve. Gillar man teamarbete ska man absolut söka sig till operation.

Det är stor brist på operationssköterskor i Västra Götalandsregionen, berättar Camilla Molander, som jobbat på Frölundas operationsavdelning med dagkirurgi i snart två år och tycker att det är det bästa jobbet man kan ha.

– Som operationssköterska ska man ha ordning och reda, vara stresstålig och social. Jag har jobbat i restaurangbranschen tio år, så mig passade det utmärkt. Det är spännande med operationer och ger en jättehärlig teamkänsla.

Teamkänslan förklarar Camilla med att man inte kan vara utan någon av länkarna i kedjan under en operation. Känslan av att alla är lika mycket värda bygger upp en fin kamratskap.

– Jag har så många goa arbetskamrater, vi skrattar jättemycket på jobbet. Gillar man det ska man komma hit.


Senast uppdaterad: 2017-03-07 11:08