Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Anna Martin är undersköterska på akutvården

Det är ofta undersköterskorna som kommer närmast patienten. Anna Martin jobbar med akutvård på Skaraborgs sjukhus och känner en stolthet över hur vården bedrivs på avdelningen.

– På mava, den medicinska akutvårdsavdelningen, börjar vi arbetet med patienten direkt när de kommer in, det står inte stilla och väntar till doktorn kommer. Det känns väldigt bra, säger Anna, som varit undersköterska på sjukhuset sedan 2002.

Akutsjukvård är svårt. En patient som ser helt frisk ut kan plötsligt visa sig allvarligt sjuk, allt händer fort. Som undersköterska involveras man i detektivarbetet med vad patienten har besvär med, berättar Anna.

– Det är roligt att få ta det ansvaret. Det är ett utmanande och väldigt varierat jobb. Jag har alltid velat jobba på sjukhus och stortrivs.

Undersköterskor sköter allt grundläggande arbete; man ser till att alla får mat, tar kontroller, tryckavlastar, tröstar och tvättar.

– Vi är väldigt nära patienterna. Allt skulle halta utan oss. 


Senast uppdaterad: 2017-03-07 11:06