Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Tillsammans sänker vi sjukfrånvaron

Torsdagen den 2 dec 2021 bjöd Västra Götalandsregionen in medarbetare främst inom HR-området, chefer, personalutskottet, arbetsmiljödelegationen samt övriga intresserade av hälsa och arbetsmiljö till en digital halvdag av inspiration och erfarenhetsutbyte kring hur vi tillsammans skapar en bättre arbetsmiljö och sänkt sjukfrånvaro.

Fokus för 2021 års konferens var återhämtning kopplat till arbete. Under konferensen föreläste forskarna Ingibjörg Jonsdottir och Magnus Åkerström från Institutet för stressmedicin om återhämtning kopplat till arbetet utifrån aktuell arbetsmiljöforskning. Två förvaltningar berättade om erfarenheter och lärdomar från året, därefter följde ett panelsamtal med chefer där erfarenheter och utmaningar de haft under det gångna året samt hur det ser på framtiden diskuterades. Dagen inleddes och avslutades av HR direktören. Moderator för dagen var Annemarie Hultberg från Institutet för stressmedicin.

Fokus för 2021 års konferens var återhämtning kopplat till arbete. Under konferensen föreläste forskarna Ingibjörg Jonsdottir och Magnus Åkerström från Institutet för stressmedicin om återhämtning kopplat till arbetet utifrån aktuell arbetsmiljöforskning. Två förvaltningar berättade om erfarenheter och lärdomar från året, därefter följde ett panelsamtal med chefer där erfarenheter och utmaningar de haft under det gångna året samt hur det ser på framtiden diskuterades. 

Västra Götalandsregionen bjöd den 27 oktober 2020 in medarbetare inom HR-området, chefer, personalutskottet och arbetsmiljödelegationen till en halvdag av inspiration och erfarenhetsbyte kring hur medarbetare i Västra Götalandsregionen tillsammans skapar en bättre arbetsmiljö och sänkta sjuktal. Under 2020 års arbetsmiljökonferens diskuterades hur Västra Götalandsregionen kan hantera arbetsmiljöfrågorna efter pandemin utifrån temat återhämtning.

Här nedan kan du se en film från konferensdagen 

 


Senast uppdaterad: 2022-04-11 13:46