Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Försäkringar

Som medarbetare är du försäkrad i olika situationer vilket ger dig en ekonomisk trygghet. Här hittar du vilka försäkringar du omfattas av när du jobbar i VGR.

Illustration med texten försäkringar

När du blir anställd i VGR omfattas du av flera försäkringar via våra kollektivavtal. Att vara försäkrad innebär en ekonomisk trygghet om något skulle hända, och ger dig bland annat rätt till kompletterande ersättning om du drabbas av en längre tids sjukdom eller arbetsskada under din anställning. I försäkringarna kan även ett visst efterskydd ingå när anställningen upphört.

AGS-KL Avtalsgruppsjukförsäkring

Avtalsgruppsförsäkringen ger kompletterande ersättning om du är sjuk fler än 90 dagar med cirka 10 procent av den sjukpenninggrundande inkomsten.

AGS-KL Särskild avtalsgruppförsäkring

Den särskilda avtalsgruppförsäkringen är en förmån som kan betalas ut om Försäkringskassan beslutar om att dra in sjukpenningen på grund av att du bedöms kunna arbeta med ett normalt arbete på arbetsmarknaden.

TFA-KL Trygghetsförsäkring vid arbetsskada

Trygghetsförsäkringen vid arbetsskada ger ersättning om du under anställningen skulle drabbas av en arbetsskada. Försäkringen kan ge ersättning för inkomstförlust, sveda och värk, lyte eller stadigvarande men.

TGL-KL Tjänstegrupplivförsäkring vid dödsfall

Tjänstegrupplivförsäkringen vid dödsfall ger ersättning till anhöriga vid dödsfall. Gäller i vissa fall även om din make eller maka, registrerad partner eller sambo avlider.

Tjänstereseförsäkring

Du är försäkrad även vid tjänsteresa, det vill säga vid en resa eller ett uppdrag som utförs i tjänsten för Västra Götalandsregionens räkning. Resor mellan bostaden och ordinarie arbetsplats är inte tjänsteresa.


Senast uppdaterad: 2022-05-11 16:05