Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Vi ställer om vården

Vårdens resurser ska räcka till fler. Befolkningen ökar mest i de åldersgrupper där vårdbehovet är störst, främst bland de gamla. Det leder till att vårdbehovet ökar mer än antalet anställda kan öka. Invånarna har också andra och större förväntningar på vården än vad som kan tillgodoses idag. Därför behöver vi ställa om vården.

Framtidens hälso- och sjukvård

Vård närmare invånarna, fler e-tjänster, högspecialiserad vård koncentrerad till färre platser och en vård som bygger på bästa tillgängliga kunskap – det utgör grunden för de förändringar som behöver ske inom hälso- och sjukvården. Se filmen och få en inblick i framtidens hälso- och sjukvård.

Fortsatt arbete inom vissa områden

I maj 2017 beslutade regionfullmäktige om en gemensam strategi för omställningen av hälso- och sjukvården i Västra Götalandsregionen. Därefter fastställde hälso- och sjukvårdsstyrelsen en konkret handlingsplan för det arbete som skulle ske inom flera olika områden.

2022 är arbetet inom vissa områden genomfört och har breddinförts eller avslutats, som exempelvis arbetet med att koncentrera specialistvård till färre platser, medan det inom andra områden pågår fortsatt arbete i olika omfattning. Läs mer nedan om de områden där arbete fortfarande pågår. 

En kvinna som håller i en liten bebis

Filmer om förändringen

Här hittar du fler filmer som belyser olika aspekter av det pågående förändringsarbetet inom hälso- och sjukvården.

Senast uppdaterad: 2022-02-03 15:11