Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Smittspårning

Om behandlande läkare konstaterat eller misstänker att en patient har smittats av en allmänfarlig eller smittspårningspliktig sjukdom är det den behandlande läkares ansvar att försöka få upplysningar från patienten var och hur denne kan ha fått sin smitta och vem eller vilka som kan ha blivit smittade. Läs mer på webbsidan om lagar och förordningar. Mer information finns även i smittskyddsbladen riktade till läkare under de olika specifika diagnoserna. 

Folkhälsomyndighetens grundläggande webbutbildning om smittspårning

Utbildningen riktar sig till dig som jobbar inom hälso- och sjukvården och vill lära dig grundprinciperna inom smittspårning. Den riktar sig också till smittspårare som vill veta mer om smittspårning av covid-19. 
Utbildningen har tre delar: introduktion till smittspårning, träffa fem patienter som söker vård för olika symtom och ett kunskapstest och tar 1,5 timme. Webbutbildningen om smittspårning görs på Folkhälsomyndighetens webbsida

 

Smittskydd Västra Götalands digitala utbildning i smittspårning av covid-19

Vid behov utbildar även smittskyddet i hur man smittspårar för enbart covid-19. För mer information kontakta smittskydd@vgregion.se 

Senast uppdaterad: 2019-06-12 11:28