Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

FaR-filmen

Här kan du följa med på en resa där ett FaR (Fysisk aktivitet på Recept) leder till en stor förändring i en ung tjejs liv.

Vill du göra skillnad?

Du som beslutsfattare kan: efterfråga och lyfta arbetet med fysisk aktivitet som prevention och behandling, synliggöra detta i beställningar, följa resultat och utveckling inom området.

Du som chef kan: ge medarbetarna möjlighet att utbilda sig och delta i nätverk, skapa en struktur kring arbetet på enheten, hålla dig uppdaterad om aktuella utbildningar och fortbildningsdagar och främja fysisk aktivitet på den egna arbetsplatsen.

Du som hälso- och sjukvårdspersonal kan: utbilda dig (se sidan Utbildning), lyfta frågan på APT, använda stödmaterial (se sidan Material), använda metoden och förskriva FaR.

Du som arbetar inom elevhälsa och skola kan: skapa en struktur för elevhälsan för FaR som åtgärdande insats, engagera fler medarbetare för att eleverna ska få dagligt motivationsstöd på skolan.

Här kan du se en syntolkad version av FaR-filmen.

FaR, Fysisk aktivitet på Recept

Här finns information om hur du som legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal kan använda metoden FaR (Fysisk aktivitet på Recept) i sjukdomsprevention och sjukdomsbehandling.

FaR-forskning

Här hittar du forskning om FaR (Fysisk aktivitet på Recept) i Västra Götalandsregionen. Längst ner på sidan hittar du referenser till nationell FaR-forskning.

Senast uppdaterad: 2022-09-19 10:41