FaR-ansvarig
Välkommen till sidan för dig som FaR-ansvarig! Här kan du hitta information i ditt arbete som FaR-ansvarig.
För att underlätta och underhålla arbetet med FaR rekommenderas att varje enhet inom primärvården har en FaR-ansvarig. FaR-ansvariga i Göteborg erbjuds kontinuerligt stöd av Centrum för fysisk aktivitet. Nedan kan du läsa en beskrivning av ett rekommenderat arbetssätt för FaR-ansvariga:
Rekommenderat arbetssätt FaR-ansvarig
Nedan kan du se en informationsfilm för dig som FaR-ansvarig.
Användbara länkar
- Vårdgivarwebben Fysisk aktivitet: På den här sidan hittar du information och stöd i ditt arbete med fysisk aktivitet och FaR.
- Checklista, introduktion av FaR på enheten: Checklistan är till hjälp för dig i introduktion av FaR för kollegor.
- Utbildning: Boka dig på en FaR-utbildning för att få grundkunskaper om FaR som metod eller ett webbinarie för att få påfyllnad och inspiration. Vi erbjuder även konditionstestutbildning för fysioterapeuter inom primärvården.
- Nyhetsbrev: Anmäl dig till nyhetsbrevet FaR-nytt.
- FaR, Fysisk aktivitet på Recept: Här finns information om hur du kan använda metoden FaR i sjukdomsprevention och sjukdomsbehandling. Här kan du även se två filmer med exempel på hur ett recept på fysisk aktivitet kan fyllas i samt en inspirationsfilm om en ung tjej som fått ett FaR.
- Vanliga frågor och svar om FaR: På vårdgivarwebben hittar du vanliga frågor och svar om FaR.
- www.fyss.se: På hemsidan hittar du information om FYSS (fysisk aktivitet i sjukdomsprevention och sjukdomsbehandling) som kunskapsstöd och kan läsa några kapitel digitalt.
- Material: Hitta material som stöd i ditt arbete med att främja fysisk aktivitet. Här finns bland annat FaR-nyckeln som är ett stöd för dig som arbetar med vuxna och Rörelsenyckeln för dig som arbetar med barn och unga.
- Hänvisa patienter vidare: På vårdgivarwebben finns tips på vart du kan hänvisa patienter för att hitta aktiviteter eller få mer stöd, bland annat Aktivitetskatalogen och FaR-mottagning.
- Samtalsguide FaR vuxna: Den här guiden kan ge inspiration och vara ett stöd i samtal med vuxna vid ordination av FaR.
- Samtalguide FaR barn och unga: Den här guiden kan ge inspiration och vara ett stöd i samtal med barn och unga vid ordination av FaR.
- Uppföljningsrutin FaR på vårdcentral: Nätverket för FaR-ansvariga på vårdcentral i Göteborg har tagit fram en uppföljningsrutin för FaR på vårdcentral.
Senast uppdaterad: 2023-08-23 13:09
Har du en synpunkt eller fråga om webbsidan?