Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Projektredovisning vid förbättringsprogrammet ”Förbättra sjukskrivning”

Deltagarna som startade sitt program ”Förbättra sjukskrivning” under 2021 examinerades nyligen med bland annat redovisning av förbättringsprojekten som de genomfört verksamhetsnära under tiden de deltagit. Programmet har sedan några år bedrivits i samverkan mellan VGR och Centre for Healthcare Improvement (CHI) på Chalmers.

Deltagarna har skiftande roller inom hälso- och sjukvården. Några av dem är läkare och rehabiliteringskoordinatorer som möter patienter i sin arbetsvardag. Andra är jurister och analytiker som förväntas bidra till den organisatoriska utvecklingen på övergripande regionnivå. Gemensamt är att de alla har intresse i att driva förbättringar inom den försäkringsmedicinska patientprocessen där sjukskrivning ingår.

Projekten handlar till exempel om hur läkarnas försäkringsmedicinska uppdrag skulle kunna förbättras genom att uppmuntra det kollegiala samtalet som ett verktyg i svåra bedömningar, att tydligare tillhandahålla en kedja av möjligt stöd, både regionalt och lokalt, för läkare.

Om du är intresserad av förbättringsprogrammet ”Förbättra sjukskrivning” eller vill komma i kontakt med någon av deltagarna för att höra mer om hur de drev förbättring på hemmaplan, hör av dig till Anna Lindström, regionutvecklare VGR eller Patrik Alexandersson, föreståndare vid CHI, Chalmers tekniska högskola.

anna.lindstrom@vgregion.se

patrik.alexandersson@chalmers.se 

Presentationer från examinationen den 5 april 2022

Presentation förbättringsarbete CHI Närhälsan Ängabo

Presentation förbättringsarbete CHI Capio Almö och Närhälsan Tjörn

Presentation förbättringsarbete CHI Södra Älvsborgs Sjukhus

Presentation förbättringsarbete CHI Sahlgrenska universitetssjukhuset 1

Presentation förbättringsarbete CHI Sahlgrenska universitetssjukhuset 2

Presentation förbättringsarbete CHI Koncernkontoret 1

Presentation förbättringsarbete CHI Koncernkontoret 2