Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Konsekvenser till följd av att statsbidrag som använts att finansiera MMR försvinner

Många patienter, vårdverksamheter och vårdflöden påverkas av att statsbidraget inte kommer att betalas ut från och med utgången av 2020.

Regeringens socialdepartement har signalerat att den del av ett statsbidrag som under flera år har betalats ut till Sveriges regioner och som i VGR använts till att finansiera så kallad mutimodal rehabilitering (MMR) till patienter med långvarig smärta kommer att försvinna från och med 2021.

Hälso- och sjukvårdsstyrelsen (HSS) samt hälso- och sjukvårdsnämnderna har därför den 24 juni fått information om konsekvenser som statsbidragets upphörande för med sig.

HSS sammanträde den 24 juni begärde ytterligare fördjupad information kring resultat av MMR och kring patienter som fått sådan behandling. Denna information kommer att presenteras vid HSS sammanträde den 2 september.

Här kan du ta del av handlingarna i ärendet som handlar om konsekvenser kring statsbidragets försvinnande.
handlingar 24 juni
handlingar 2 september