Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Inspiration via Teams – tidig samverkan mellan arbetsgivare och hälso- och sjukvårdens rehabiliteringskoordinering

Extern samverkan är en av tre insatser som kan erbjudas sjukskrivna för att underlätta återgång i arbete. Maria Wallmyr delar med sig av sina erfarenheter vid tidig samverkan för sjukskrivna arbetstagare i sin roll som HR-strateg i Alingsås kommun. Delta 24 januari via Teams – anmäl dig redan idag.

Lagen om koordinerande insatser för sjukskrivna tar upp extern samverkan som en av tre insatser som kan erbjudas den sjukskrivne patienten för att underlätta återgång i arbete. Extern samverkan kan ibland handla om kontakten med arbetsgivaren. Kontakt med arbetsgivaren kan behöva tas när hälso- och sjukvårdens planer och insatser för patienten behöver bli mer effektiva. Arbetsgivarens rehabiliteringsansvar för sin arbetstagare och övriga medarbetare påverkas inte av kontakt med hälso- och sjukvården.

Maria Wallmyr – HR-strateg i Alingsås kommun – berättar om sina erfarenheter vid tidig samverkan för sjukskrivna arbetstagare. 

Tisdagen 24 januari via Teams 14.00-15.30

Anmäl dig redan nu

Kontaktperson Regionhälsan 
Ingrid Christensen 
ingrid.christensen@vgregion.se