Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Filmat dialogmaterial för hälso- och sjukvården och Försäkringskassan

Som ett led i att främja individens sjukskrivningsprocess genom en förbättrad dialog har VGR och Försäkringskassan Väst med stöd av Chalmers Centre for Healthcare Improvement (CHI) tagit fram ett filmat material. Filmerna ska ge en uppfattning av det gemensamma uppdrag som vården och Försäkringskassan har samtidigt som det ska uppmuntra till fortsatt dialog. Du kan ta del av materialet här.

Rehabiliteringskoordinatorer och försäkringsutredare är nyckelfunktioner för individen i dennes sjukskrivningsprocess. Dessa uppger att en viktig beståndsdel i en fungerande dialog är förståelse för varandras uppdrag.

Utgångspunkten för filmerna som tagits fram är att komplexa system behöver just samverkan och gemensam förståelse både inom och utanför den egna organisationen. Samtidigt är förutsättningarna för samverkan inte självklara.

Oavsett om du arbetar som rehabiliteringskoordinator, försäkringsutredare eller om du möter individen i en annan roll kan materialet bidra till kunskap och utgöra grund för dialog, samverkan och förbättring med individen i fokus.

Du hittar filmerna här