Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Anvisningar om statsbidrag 2020 klara

Fördelning av medel och uppdrag till utförare med utgångspunkt i HSS beslut om statsbidraget "En kvalitetssäker och effektiv sjukskrivnings- och rehabiliteringsprocess - 2020" är nu klar.

Villkor 1 och 2

Anvisningar avseende villkor 1 om ledning och styrning för försäkringsmedicin samt villkor 2 om rehabiliteringskoordinering skickades i förra veckan till styrelsen för Regionhälsan och till styrelser för SU, SÄS, NU, SkaS samt Sjukhusen i Väster.

Villkor 3

Anvisningar för villkor 3 om multimodal rehabilitering vid långvarig smärta (MMR) har sedan tidigare förlängts och meddelande har skickats till berörda enheter. Dessa enheter och deras anvisningar finns under rubrikerna "Godkända MMR-team och anvisningar 2019 och 2020" en bit ner på vgregion.se/mmr 

Villkor 4

Om utökat elektroniskt informationsutbyte hanteras regionalt.

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsstyrelsen (HSS) beslut den 18 mars om "En kvalitetssäker och effektiv sjukskrivnings- och rehabiliteringsprocess" ärende 69

Nationella överenskommelsen om statsbidrag 2020 mellan regeringen och Sveriges kommuner och regioner (SKR)