Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Film och affischer om vaccinmyter på flera språk

Västra Götalandsregionen har tagit fram en film som ger svar på vanliga frågor samt bemöter myter och missförstånd om vaccination mot covid-19.

I filmen samtalar vaccinsamordnare Kristine Rygge, med kulturtolk Jihad Taha Ismail om den oro som många känner kring vaccination. Filmen finns textad på arabiska, BKS (bosniska, kroatiska, serbiska), dari, persiska, romani, somaliska (kommer inom kort), svenska och tigrinja.

Filmen finns publicerad på följande hemsida: Film: Vaccination mot covid-19 - Västra Götalandsregionen (vgregion.se).

Affischer med budskap från filmen 

Kopplat till filmen har VGR också tagit fram tre olika affischer med korta budskap från filmen. På affischerna finns en hänvisning till webbplatsen ovan där filmen finns, samt en QR-kod som leder direkt till webbplatsen. Även affischerna finns översatta till arabiska, BKS (bosniska, kroatiska, serbiska), dari, persiska, romani, somaliska och tigrinja. Affischerna finnas att beställa kostnadsfritt via webbsidan.

Spridning av filmen

Vaccinsamordningen inom VGR ser gärna att både film och affischer får så stor spridning som möjligt, och vår förhoppning är att ni kan vara behjälpliga i detta arbete genom att beställa och sätta upp affischer, och hänvisa till webbsidan för den som har frågor och oro kring vaccination.

För att nå ut brett med budskapen i filmen kommer den att spridas i sociala medier på olika språk.

 

Senast uppdaterad: 2022-10-21 14:41