Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nya kunskapsstöd ute på öppen remiss

Publicerad:

Nationella kunskapsstöd inom cancersjukdomar, hud- och könssjukdomar, lung- och allergisjukdomar samt ögonsjukdomar är ute på öppen remiss mellan 15 september och 14 november.

Här hittar du alla vårdförlopp, vårdprogram, riktlinjer och Min vårdplan cancer som är på remiss. Nya remisser publiceras vid fyra tillfällen per år.

 
Remissförfarandet är öppet, vilket innebär att alla som är intresserade är välkomna att lämna synpunkter. Det kan till exempel vara patientföreningar, regioner, berörda professioner och kommuner. Samordna gärna svaren inom respektive organisation eller förening.

Startdatum för remisser (om datumet infaller på en helgdag flyttas startdatumet till nästa vardag):

  • 15 februari
  • 15 april
  • 15 september
  • 15 november

Remissvaren behandlas av respektive nationell arbetsgrupp som därefter reviderar kunskapsstödet. Beslut om fastställande av kunskapsstödet fattas av Nationellt system för kunskapsstyrning hälso- och sjukvård. Därefter beslutar regionerna om införande.

Länk till aktuella remisser 15 september - 14 november 

Publicerad: