Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Bidrag för att anställa en forskare som avslutat ett MSCA-projekt i Sverige

Vinnova erbjuder möjlighet för arbetsgivare utanför akademin att söka ekonomiskt stöd för en anställning i sex månader av en disputerad MSCA Fellow som nyligen har disputerat eller avslutat sin postdoc i Sverige.

Stödet syftar till att tillgodose behovet för arbetsgivare utanför akademin att behålla spetskompetens och skapa förutsättningar för forskare att stanna i Sverige.

Utlysningen vänder sig till arbetsgivare med ett identifierat behov av internationell spetskompetens, där ett ekonomiskt rekryteringsstöd kan göra skillnad. Aktörer utanför akademin kan söka, det vill säga näringsliv, små och medelstora företag, forskningsinstitut och offentliga organisationer.

Med MSCA Fellows menas i denna utlysning de forskare som med svensk värdinstitution finansierats ur delar av EU:s forskningsprogram Horisont 2020 (Marie Skłodowska Curie Actions) eller Vinnova.

Sista ansökningsdag: 19 oktober 2022

Länk till mer information: Vinnova – Attrahera, integrera och behålla internationell spetskompetens 2022