Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Utbildning hösten 2021 till Vårdsamordnare psykisk ohälsa

Publicerad:

Det finns fortfarande ett fåtal platser lediga, och möjlighet att anmäla sig till höstens kurs för vårdsamordnare psykisk ohälsa i primärvård. Utbildningen omfattar 7,5 hp, och ges som en uppdragsutbildning via Göteborgs Universitet.

Vårdsamordnare ska ha en legitimationsgrundande högskoleutbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet. Dessutom bör vårdsamordnaren vara anställd på vårdcentralen. Mer finns att läsa på hemsidan: Vårdsamordnare psykisk ohälsa.

För att ge stöd i införandet av vårdsamordnare ska chefer delta första utbildningsdagen. Detta gäller de vårdcentraler som inte tidigare haft funktionen i sin verksamhet. Chefer från övriga vårdcentraler är också välkomna att delta. Mer information om detta kommer inför kursstart.

Utbildningen genomförs som en distansutbildning. Kursdeltagare ska ha tillgång till dator med kamera och mikrofon.

Kursen är kostnadsfri.

Höstens kurs omfattar fem kursdagar, samt ett examinationstillfälle. Kursen genomförs följande dagar: 28 och 29 september, 5 oktober, 17 och 29 november. Examination kommer att ske i januari 2022.

Anmälan till höstens utbildning görs av ansvarig chef. I anmälan anges följande uppgifter:

  • Namn på vårdsamordnare
  • E-postadress
  • Legitimationsgrundande utbildning inom hälso-och sjukvård
  • Vårdcentralens namn

Anmälan görs via: rs.koncernkontoret.vardsamordnare@vgregion.se

Publicerad: