Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Registrering av diagnos vid behandling av sjukdom eller symtom orsakade av covid-19

Publicerad:

Det finns ett stort nationellt och regionalt intresse av att följa insatser och behov av rehabilitering för patienter med sjukdom eller symtom efter genomgången covid-19. För att säkerställa tillgång till  tillförlitliga data i detta arbete är det viktigt att rätt diagnoskoder används. Därför vill vi påminna om  aktuella diagnoskoder för rehab.

Diagnoserna är giltiga och står därmed för sig själva men kan med fördel kompletteras med kod för de symtom eller det tillstånd som behandlas och som är orsak till kontakten. Detta för att få en tydligare bild av vilka insatser som ges kopplade till olika symtom.

Aktuella diagnoskoder för rehab:

  • U08.9 Covid-19 i den egna sjukhistorien, ospecificerat
  • U09.9 Postinfektiöst tillstånd efter covid-19, ospecificerat
  • U10.9 Multisystemiskt inflammatoriskt syndrom associerat med covid-19, ospecificerat

  • U07.1 Covid-19, virus påvisat (Sällan aktuella för Vårdval Rehab då det handlar om pågående infektion under behandling)
  • 07.2 Covid-19, virus ej påvisat (Sällan aktuella för Vårdval Rehab då det handlar om pågående infektion under behandling)

Vi vill också uppmärksamma er på att koden  Z86.1A Covid-19 i den egna sjukhistorien har utgått.

Mer information från Socialstyrelsen finns här:

Kodning vid covid-19

Frågor och svar kring kodning av covid-19

Kontakt vid frågor:
vardval.rehab@vgregion.se

Publicerad: