Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Införande av Artrosskola och Sömnguiden på 1177:s e-tjänst Stöd och behandling

Publicerad:

Från och med den 1 januari 2022 är det krav att samtliga rehabenheter ska erbjuda artrosskola digitalt via 1177 Vårdguidens e-tjänst Stöd och behandling (SoB) eller motsvarande plattform.

Under januari 2022 startar införandet av Artrosskola och Sömnguiden via Stöd och behandling.

Samtliga rehabenheter får tillgång till utbildning, handledning samt ekonomiskt stöd om 20 tkr/rehabenhet för införande av Artrosskola och Sömnguiden på Stöd och behandling. Ersättningen utbetalas i december 2021 och enhet som tar emot stöd ska ha anslutit sig och nyttja tjänsten senast i september 2022 för att inte riskera att bli återbetalningsskyldig.

Rekommendationen är att chef, minst två fysioterapeuter/arbetsterapeuter och eventuellt en administratör ska genomföra utbildningen.

Införandet inkluderar:

  • Kontakt med projektledare inför implementering: teknisk anslutning till Stöd och behandling, behörighetstilldelning, upprätta administrativa rutiner, riskanalys med mera.
  • Webbaserad utbildning i Lärplattformen för Stöd och behandling, cirka två timmar per person.
  • Möte(n) med projektledare: svar på återstående frågor och genomgång av riskanalys. Information om metodstöd för Artrosskola och Sömnguiden.

För att boka uppstart kontakta projektledare Cecilia Jarehammar via sob@vgregion.se. Första möjliga tid för uppstart är v. 3 2022.

Kontakt vid frågor:
vardval.rehab@vgregion.se

Publicerad: