Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Regionstyrelsens tillgänglighetsuppdrag

Publicerad:

Tilläggsbudgeten för 2022 omfattar 962 miljoner kronor. Det är en förstärkning av VGR:s budget som antogs av regionfullmäktige i juni. Tilläggsbudgetens största poster är 330 miljoner kronor ytterligare till att korta köerna i vården, 500 miljoner kronor i stöd till sjukhusgrupperna i VGR för omställningsarbetet, och 95 miljoner kronor till hälso- och sjukvårdsnämnderna för att möta specifika tillgänglighetskrav.

Läs mer här: Regionfullmäktige 26 oktober 2021 - Västra Götalandsregionen (pressmachine.se)

Regionstyrelsen får i uppdrag att fortsätta arbetet med att öka tillgängligheten

Den 26 oktober beslutade regionfullmäktige att regionstyrelsen även 2022 får ansvaret för att samordna, leda och utveckla arbetet med att öka tillgängligheten i vården. 1 miljard kronor har avsatts i tillgänglighetsmedel som ska fördelas till de hälso- och sjukvårdsverksamheter som behöver det mest. Tillgänglighetsmedlen ska användas för att nyttja hela den samlade hälso- och sjukvårdskapaciteten inom VGR, inklusive privata upphandlade vårdgivare.

Läs mer här: Regionfullmäktige 26 oktober 2021 - Västra Götalandsregionen (pressmachine.se)

Publicerad: