Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kökortningsavtal

Publicerad:

Kökortningsavtalen är avtal om ersättning vid planerad extra tjänstgöring inom VGR. Avtalet gäller vid frivillig extratjänstgöring utanför ordinarie arbetstid som är inplanerad för att hantera tillfälliga vårdproduktionsbehov, där bemanningssituationen inte kan lösas på annat sätt.

Avtalen som vi har med Vårdförbundet, Kommunal och Läkarföreningen reglerar bland annat vilken ersättning som ska utgå vid sådan tjänstgöring. Det innehåller dessutom bestämmelser om ytterligare allmän övertid.

För extra tjänstgöring enligt detta avtal samt andra avtal ges ett sammanlagt övertidsuttag på högst 150 timmar utöver vad som anges i arbetstidslagen.

Avtalet innebär inte att avsteg görs från Arbetstidslagens och Allmänna bestämmelsers regler om dygns- och veckovila. Arbetsmiljöperspektivet ska beaktas.

Samtliga avtal finns att tillgå under k som i kollektivavtal på denna sida

Publicerad: