Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Fler operationer av tandvård i narkos

Publicerad:

Folktandvården i Västra Götalandsregionen beviljas fyra miljoner kronor ur regionstyrelsens särskilda tillgänglighetsbudget för att utföra fler operationer av tandvård som kräver att patienten sövs med narkos.

Beslutet innebär att Folktandvården får tillgång till motsvarande två bemannade operationssalar vid Västra Götalandsregionens sjukhus för att göra dessa ingrepp. Genom utökningen kan det uppdämda vårdbehovet inom tandvården tas omhand.

Under pandemin har Folktandvården varit tvungen att minska antalet operationer av tandvård i narkos med 57 procent (939 vårdtillfällen). Detta eftersom narkosresurserna har behövts i intensivvården.

På grund av den minskade produktionen har köerna ökat framför allt till käkkirurgin. Under pandemin har Folktandvården haft en gemensam kö för alla patienter och patienter med störst vårdbehov, framför allt barn, har prioriterats. Detta arbetssätt fortsätter och högst prioriterade patienter omhändertas först.

Publicerad: