Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Samordnad upphandling av hyrpersonal i vården

Sveriges 21 regioner genomför en samordnad upphandling av hyrpersonal i hälso- och sjukvården. Syftet är att minska kostnaderna och beroendet av hyrpersonal. Målet är en ökad trygghet och kontinuitet för patienterna och en mer långsiktigt stabil bemanning i vården.

Upphandlingen görs på uppdrag av samtliga regiondirektörer med stöd av Sveriges Kommuner och Regioner, SKR. Västra Götalandsregionen är upphandlande myndighet tillsammans med representanter från övriga fem sjukvårdsregioner.  

Tidplan

Den 25 november annonserades underlaget för samordnad upphandling av hyrpersonal för hälso- och sjukvården. Den 8 januari var sista dagen för anbud. Ansökan om överprövning av upphandlingen har lämnats in till Förvaltningsrätten i Göteborg. 

Den juridiska processen har inletts. Förvaltningsrätten har fattat ett interimistiskt beslut i upphandlingen vilket betyder att ingen region får ingå avtal med leverantör så länge som den juridiska processen pågår.

Regionerna inväntar Förvaltningsrättens beslut. 

 

Stefan Petersson

Upphandlingsansvarig
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2023-02-28 16:10