Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Barn och familjer i utsatta situationer

Plats:  Grand Hotel i Alingsås
Tid: Obligatorisk digital kursstart: 2023-04-28 kl. 08.30-09.30
Internatkurs 2023-05-10 kl. 08.45 t.o.m. 2023-05-12 kl. 15.30
Digitalt uppföljande seminarium 2023-09-08 kl. 08.30-10.00

Målgrupp:  Kursen vänder sig till läkare, BHV-sjuksköterskor och psykologer som arbetar med barnhälsovård i Västra Götalandsregionen. En geografisk och erfarenhetsmässig blandning av deltagare eftersträvas.

Behörighet: BHV-sjuksköterska eller läkare som genomgått grundkurs i barnhälsovård och med erfarenhet av arbete inom barnhälsovård i minst 4 år.
MBHV-psykolog med erfarenhet av arbete inom barnhälsovård i minst 2 år. 

Kursinnehåll: Under kursen kommer du få fördjupade kunskaper inom flera olika områden som belyser barns behov i utsatta situationer. Hälsofrämjande förhållningssätt finns med som en röd tråd under kursen samtidigt som vi fördjupar oss i teman som rör exempelvis samspelssvårigheter barn-
förälder, att vara barn till förälder med kognitiva svårigheter, toxisk stress och dess påverkan på hälsa, olika former av barnmisshandel, barns behov när föräldrar separerar mm.
Kursen ger möjlighet till reflektion och erfarenhetsutbyte tillsammans med kollegor och externa experter.
Se kursplan.

Form: Internat med helpension i enkelrum samt digital kursstart och uppföljande seminarium

Pris: 5900 kronor
___________________________________________________________________

Vi är medvetna om att rådande pandemi påverkar alla verksamheter i hög grad. Inför ansökan behäver du därför stämma av med din chef hur det sser ut i din verksamhet och om du har möjlighet att delta. Observera nedan datum.

Sista anmälningsdag är 20 mars. Besked om du blivit antagen till kursen lämnas senast den 28 mars.
OBS! Om du blivit antagen är detta bindande. Inför ansökan behöver du därför stämma av med din chef. Vid avbokning debiteras hela kurskostnaden.

OBS! Plats i kursen är personlig men kan överlåtas till annan deltagare efter godkännande av ansvariga för kursen. Kursdeltagarna förväntas delta i alla moment för godkänd kurs.

Välkommen med din ansökan senast 20 mars HÄR

Inbjudan

Senast uppdaterad: 2022-11-30 15:08