Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Utökade hembesök Göteborg

Under 2018 startade satsningen på utökade hembesök i prioriterade områden i Göteborg. Alla barn och familjer som bor i dessa områden blir erbjudna sex hembesök av två personer, en barnhälsovårdssjuksköterska och en föräldrastödjare. Hembesöken riktar sig till alla föräldrar som får sitt första barn i Sverige. Modellen är en del av det familjecentrerade arbetssättet som är ett samarbete mellan Västra Götalandsregionen och Göteborgs Stad.

 

Syntolkad version av filmen Utökade hembesök i praktiken

Spridningskonferens, Utökade hembesök Göteborg

Fler hembesök för en god start i livet

imageqtn55.png

Utökade hembesök - Jämlikhetskonferens 2020

Två hembesök utökades till sex stycken hos alla förstagångsföräldrar i utvalda områden i Göteborg. Något som uppskattas, familjerna tackar nästan alltid ja till fler hembesök. Just nu utvärderas satsningen i Göteborg och i de preliminära resultaten kan vi se att arbetet gör stor skillnad för både familj och personal.

 

Föreläsning av Anna Sarkadi: "Hur kan kunskap om barnets första 1000 dagar omsättas i praktik?"

Linda Wenzel och Marianne Hannerz berättar om sitt arbete med utökade hembesök i Hjällbo, Angered

På den digitala inspirationsdagen den 10 september 2020 berättade Madelene Barboza, doktorand på Karolinska Institutet, om sin senaste studie om föräldrarådgivarnas arbetssätt i det utökade hembesöksprogrammet i Rinkeby.

Madelenes presentation finns huvudsakligen i del 1, och deltagarnas reflektioner samt Madelens avslutande kommentarer finns i del 2.

Senast uppdaterad: 2023-01-26 14:21