Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nytt namn - nu bara 1177

Publicerad:
""

Namnet 1177 Vårdguiden har ändrats till 1177. Ändringen är en anpassning till de begrepp som redan används allmänt i dag. Beslutet fattades gemensamt av Sveriges regiondirektörer den 1 april 2022, efter beredning av kommunikationsdirektörerna.

  • En ny logotyp har tagits fram som endast innehåller 1177.
  • 1177 Vårdguiden ändras till 1177 i text, tal, bild, och så vidare.

Ändringarna sker successivt
På webbplatsen 1177.se är logotypen utbytt och benämningar är ändrade. När det gäller inloggat läge kommer ändring att ske senare i år.

Se Ineras tidsplan för aktiviteter kopplade till namnbytet.

Vad behöver göras regionalt?
Ändringar behöver göras överallt där namn och logotyp förekommer.

Till exempel

  • på webbsidor,
  • i brev och kallelser,
  • tryckt material,
  • i talsvar med mera.

Logotypen behöver bytas ut och ordet Vårdguiden ska tas bort. Detta har redan påbörjats på många håll. Regionala ändringar kan pågå fram till och med första kvartalet 2023.

Benämning av 1177:s tjänster
Varumärket 1177 ska beskrivas på ett enhetligt sätt, oavsett vem som kommunicerar. För att invånaren ska veta vart hen ska vända sig är det viktigt med tydliga hänvisningar i all kommunikation. Exempel: Ring 1177 för sjukvårdsrådgivning, logga in på 1177.se för att förnya recept, läs på 1177.se om stress.

Begreppet e-tjänster används bara i begränsad omfattning. Skriv hellre vad man gör på 1177.se, till exempel ”när du loggar in på 1177.se kan du …”

En budskapsplattform har tagits fram för att ge stöd och inspiration. Där finns fler exempel på hur man kan uttrycka sig och bra fraser att använda.

Här finns mer information:

Ny logotyp
Du hittar den nya logotypen i Västra Götalandsregionens mediabank.

Läs mer om hur den nya logotypen kan användas och ladda ned den som EPS-fil 

Budskapsplattform
I Budskapsplattformen på 1177.se finns formuleringar att utgå från både när du beskriver helheten 1177 eller de olika kanalerna som ingår i varumärket.

Varumärkesmanual
En uppdaterad varumärkesmanual för 1177 hittar du här 

Kontakt vid frågor:


Frågor om logotyp och benämning kan ställas till redaktionen för 1177 på webben i Västra Götaland: vardredaktion@vgregion.se

Publicerad: