Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Ny webbutbildning för att arbeta med brukarinflytande inom psykisk hälsa

En ny webbutbildning ger på ett lättillgängligt och inspirerande sätt stöd för långsiktig utveckling av metoder och aktiviteter för ökat brukarinflytande inom vård och omsorg för personer med psykisk ohälsa.

Delaktighet i sin egen hälsa och vård är en mänsklig rättighet och en hälsofrämjande faktor. Att arbeta med brukarinflytande är nödvändigt för att arbeta kunskapsbaserat. Men vad innebär det att arbeta med brukarinflytande inom vård och omsorg för personer med psykisk ohälsa? Och hur ska verksamheten komma i gång med det?

Webbutbildningen är framtagen av NSPH (Nationell Samverkan för Psykisk hälsa) i Västra Götaland och Göteborg. Arbetet har skett inom ramen för Handlingsplan Psykisk hälsa i Västra Götaland, där ett av målen är: Brukarföreträdare ska vara delaktiga i utvecklingsarbete.

Mer information om utbildningen (Vårdsamverkan Västra Götaland)