Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Stödprogram

Med stödprogram avses här ett program/digitalt verktyg som syftar till att främja invånares hälsa, stödja vårdprocesser eller används för att följa upp vårdens interventioner. Några exempel på användningsområden: behandlingsuppföljning, patientutbildning, stöd till närstående och registreringar av olika typer av aktiviteter.

Om stödprogram

Vårdgivare kan använda Stöd och behandling för att skapa stödprogram. I ett stödprogram kan vårdgivare dela information i form av text, foton, filmer, ljudfiler och formulär och interagera med invånaren i form av meddelanden.

Invånaren kan ges möjlighet att ta del av resultat på formulär i form av grafer och tabeller och följa sin utveckling över tid. Invånaren kan även få påminnelser när det är dags att fylla i formulär.

Personal har till exempel möjlighet att: 

  • dela instruerande texter, foton, filmer och ljudfiler i ett sammanhållet program.
  • interagera och stödja invånaren i en vårdprocess genom att stegvis dela nytt material och kommunicera med meddelanden.
  • ta del av eventuella resultat på formulär i form av grafer och tabeller.
  • schemalägga periodiserade utskick av formulär.
  • själv skapa och få flaggor och påminnelser om olika händelser, som till exempel ett visst resultat på ett formulär eller om invånaren är inaktiv.
Senast uppdaterad: 2022-12-06 11:12