Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Rutiner och styrande dokument Barn

VID BEHOV AV BRÅDSKANDE BLOCKERING ELLER FÖRSEGLING

Ring VGR IT 010 – 47 37 100, knappval 5. Ange om det gäller
- blockering (enbart Journal via nätet) eller
- försegling (Journal via nätet samt hela kontot på 1177.se).
Denna telefontjänst är öppen 7/24/365.

Du behöver identifiera dig med namn, VGR-ID, e-postadress, telefonnummer samt ansvarig chef.
Läs mer i rutinbeskrivningen under Blockering eller Försegling i det dokument som heter "Rutin för vårdnadshavares och barns utökade/begränsade åtkomst".

  • Blockering innebär att vårdnadshavare inte får tillgång till att läsa i journal via nätet men kan göra övriga e-tjänster på 1177.se för sitt barn.
  • Försegling innebär att vårdnadshavare inte har tillgång till vare sig journal via nätet eller e-tjänsterna på 1177.se för sitt barn.

Återkoppling om utförd blockering eller försegling skickas som krypterad e-post till verksamhetschef, ange VGR ID på blanketten. Här finns mer information om hur du gör för att öppna krypterad e-post. 

  • Information visas från och med 1 november 2019 från journalsystemen Melior och AsynjaVisph (ingen retroaktiv visning).
  • Information från BUP är undantagen från att visas. 
  • När barnet fyller 13 år avslutas den automatiska tillgången för vårdnadshavare. Det går att bevilja tillgång till att läsa journal via nätet för både barn och vårdnadshavare när barnet är mellan 13 och 15 år.
  • När barnet fyller 16 år är det enbart barnet själv som har tillgång till att läsa sin journal.
  • Försegling och blockering gäller från det datum det begärs och tills vidare (det finns inget till och med datum).  När behovet inte längre kvarstår är det verksamheten som skickar in begäran om att avbryta försegling eller blockering. Vårdnadshavare kan inte bryta försegling på barn.
Senast uppdaterad: 2022-10-20 09:53