Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Inaktivera enhet i e-tjänsterna

När en mottagning stänger måste enheten inaktiveras i 1177 e-tjänster. Om en mottagning byter HSA-id måste mottagningen avslutas i e-tjänsterna och anslutas på nytt med nytt HSA-id. Har mottagningen webbtidbok behöver kontakt även tas med supporten för tidbokssystemet.

Förändring av HSA-id

Om en enhet enbart byter namn så uppdateras detta automatiskt i e-tjänsterna då namnet hämtas från KiV. 

Om enheten byter HSA-id så måste detta hanteras manuellt i e-tjänsterna. I praktiken så innebär det att enheten måste byggas upp på nytt med nytt HSA-id och en beställning om ny anslutning måste skickas in. När enheten är ansluten är det den lokala administratörens uppgift att slutföra aktiveringen av mottagningen genom att göra alla mottagningens inställningar, bygga mallar och ärendetyper.

Om enheten har webbtidbok ska ett mejl skickas till 1177webbtidbok@vgregion.se för att få tjänsten utdelad till den nya enheten. Innan detta görs behöver kontakt tas med supporten för tidbokssystemet så att allt är klart från deras sida. 

Om enheten har SoB ska ett mejl skickas till sob@vgregion.se för att få tjänsten utdelad till den nya enheten samt för att få instruktioner för hur programmen flyttas över.

Formulär för anslutning hittar du på sidan Kom igång med 1177 e-tjänster

När den nya enheten är uppsatt och aktiverad så ska den tidigare enheten inaktiveras. För information om hur du går tillväga se Avsluta mottagningens anslutning till e-tjänsterna nedan.

 

Avsluta mottagningens anslutning till e-tjänsterna

För att mottagningen ska kunna inaktiveras behöver nedan först hanteras.

  • Inaktivera samtliga ärendetyper så att inga nya ärenden skapas (bocka ur Aktivera på samtliga ärendetyper)

  • Ta bort mottagningens betjäningsområde

  • Besvara samtliga inkomna och fördelade ärenden (kontrollera fliken Mottagningens alla ärenden)

  • Ta bort alla behörigheter förutom en administratör
    (Administratören kan lägga till ärendemottagare vid behov för att komma åt gamla ärenden. När det inte längre finns behov av att komma åt äldre ärenden kan administratören ta bort sin egen behörighet till mottagningen)

Tips! Vid förändring av HSA-id, exportera mallar och ärendetyper från mottagningen som ska inaktiveras och importera till den nya mottagningen. 
Manual kopiera ärendetyp

Tillhör enheten någon av Västra Götalands förvaltningar samordnar förvaltningens kontaktperson i vissa fall inaktivering. För mer information om hur detta går till på just din förvaltning kontakta personen/funktionen i listan nedan.

För verksamhetsspecifika frågor ska ni i första hand vända er till den som är ansvarig för 1177 e-tjänster på er förvaltning.

Sahlgrenska Universitetessjukhuset
malin.a.petersson@vgregion.se 

Södra Älvsborgs Sjukhus
sas.1177etjanster@vgregion.se 

NU-sjukvården
jenny.sjoholm@vgregion.se

Sjukhusen i väster
cathrin.jansson@vgregion.se 
terese.svahn@vgregion.se

Skaraborgs Sjukhus
pierre.wallqvist@vgregion.se

Habilitering & Hälsa
susanne.rhodin@vgregion.se

Närhälsan
narhalsan.1177etjanster@vgregion.se

Regionhälsan
therese.lindberg@vgregion.se

Folktandvården
angelica.fahlström@vgregion.se
sandra.hansson@vgregion.se
vanda.rydell@vgregion.se

Inaktivera enhet

Fält markerade med * är obligatoriska och måste fyllas i

Samtliga punkter nedan måste vara klara för att inaktivering ska kunna göras. Genom att kyssa för rutorna nedan intygas att hantering är klar
Senast uppdaterad: 2023-01-09 11:59