Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Kom igång med 1177 e-tjänster

Här kan du läsa mer om hur du ansluter din mottagning till e-tjänsterna på 1177.se.

Alla enheter inom offentlig vård samt enheter som har avtal med regionen kan ansluta sig till 1177 e-tjänster. Enhet och personal måste finnas i KiV. Personalen måste ha personliga e-tjänstekort (SITHS).

Minst två administratörer per mottagning bör utses och om dessa inte tidigare arbetat som administratörer för 1177 e-tjänster är utbildning obligatorisk. Det är den lokala administratörens uppgift att slutföra aktiveringen av mottagningen genom att göra alla mottagningens inställningar, bygga mallar och ärendetyper (dessa ska följa vår regionala standard). Lokal administratör hanterar även behörigheter och är den som ansvarar för utbildning av övrig personal på mottagningen.

Regionen har beslutat om ett basutbud av tjänster som ska erbjudas av samtliga mottagningar. Du kan läsa mer om vad som gäller för just din mottagning på sidan Rutiner och styrande dokument

Utbildning via teams erbjuds, mer information och länk till anmälan finns på sidan Utbildning och manualer
Planera så att ni, efter utbildningen, har tid att slutföra aktivering och uppstart av mottagningen samt att utbilda övrig personal.

Tillhör enheten någon av Västra Götalands förvaltningar samordnar förvaltningens kontaktperson i vissa fall anslutning och utbildning. För mer information om hur anslutning och utbildning går till på just din förvaltning kontakta personen/funktionen i listan nedan.

För verksamhetsspecifika frågor ska ni i första hand vända er till den som är ansvarig för 1177 e-tjänster på er förvaltning.

Sahlgrenska Universitetessjukhuset
malin.a.petersson@vgregion.se 

Södra Älvsborgs Sjukhus
sas.1177etjanster@vgregion.se 

NU-sjukvården
jenny.sjoholm@vgregion.se

Sjukhusen i väster
cathrin.jansson@vgregion.se 
terese.svahn@vgregion.se

Skaraborgs Sjukhus
pierre.wallqvist@vgregion.se

Habilitering & Hälsa
susanne.rhodin@vgregion.se

Närhälsan
narhalsan.1177etjanster@vgregion.se

Regionhälsan
therese.lindberg@vgregion.se

Folktandvården
angelica.fahlström@vgregion.se
sandra.hansson@vgregion.se
vanda.rydell@vgregion.se

Fyll i och skicka in formuläret nedan för anslutning till 1177 e-tjänster

Fält markerade med * är obligatoriska och måste fyllas i

Avtalsform (gäller enbart privata vårdgivare)
Senast uppdaterad: 2023-01-25 15:42